torek, 28. junij 2011

Hallelu

Lookbook butične trgovine Hallelu, ki jo najdete tudi na internetu, je res svež, iskren, zabaven in prisrčen. Obožujem slike prijateljev, ki se slikajo na morju, saj me spomnejo na vse vesele trenutke, ki sem jih in jih bom tudi jaz preživela z mojimi prijatelji. :)

Torej... Hallelu je butična trgovina, ki prihaja iz Kalifornije. Svoje izdelke predstavljajo tudi na internetu- baje, če te google ne najde, ne obstajaš :) in pišejo tudi blog

ponedeljek, 27. junij 2011

V iskanju službe

Eno leto je okrog, moja hčerka bo julija stara eno leto, jaz in fant študenta- treba bo najti službo: preko študenta ali (še boljše) redno zaposlitev. Pišem prošnje, jih pošiljam, odgovora ponavadi ni. Za popizdit! Vedno sem bila mnenja (in še vedno sem), da službe so, ampak kakšne. Odkar sem mamica sem postala tudi jaz zbirčna.

Vem, da bom našla delo, saj sem pripravljena početi skoraj karoli in se učiti. Do takrat pa...

Ne vem, ali je preveč samovšečno, če napišem v uvodnem meilu na koncu:

"Lepo vas pozdravljam in veselim se morebitnega povabila na razgovor " ali "Veselim se povabila na razgovor in Vas lepo pozdravljam."

Kaj pa motivacijsko pismo? S tem sem se prvič srečala. Napisati morm motivacijsko pismo za podjetje, ki se ukvarja z veleprodajo papirja in iščejo nekoga, ki bi delal v marketnikgu in tržil njihove izdelke. V osnovi vem kaj je treba napisat, ampak nočem, da bi izgledalo prepisano: veselim se novih izzivov, sem delavna, rada se učim, komunikativna, prijazna, skuham dobro kavo in po potrebi spečem tudi dobro potico. :)

Pa še to: Ali Vi napišete v prošnjo, da imate blog?

Na kratko: KAKO IZSTOPATI MED 100 PROŠNJAMI?

Še statistika: 27.junija 2011 je bilo na ZRSZ registriranih 108 634 iskalcev zaposlitve, prostih delovnih mest je 1335. Pahor in Svetlik bi na to rekla "So, what!"

petek, 24. junij 2011

sreda, 22. junij 2011

Zadnji pomladanski dan

Včeraj se je moj dragi odločil, da je čas za ponoven izlet na Bled. Seveda sem bila za, poleg tega sem bila navdušena, da bom šla lahko spet pokukat v eno mojih najljubših trgovin- Sonček. Poznate? Ogromna trgovina z "vintage" izdelki za dom in otroke. Tam najdeš vse... starinsko stojalo za milo, nabiralnik, 100 različnih vaz in steklenic in še še. Res majo tako super stvari, da nikoli nič ne kupim, saj se ne morem odločit kaj bi imela. Poznate to? V glavnem, sprehod okrog jezera in trgovina je bila zaprta- tko da imam izgovor, da gremo v naslednjih dneh spet na Bled. 

Za to priložnost sem oblekla jumpsuit, ki sem ga naredila sama, saj je res udoben in primeren za hladnejše poletne dni. Ta jumpsuit sem imela oblečen tudi na vintage sredi v Sisju.

Lepo se imejte in sporočite mi, kater izdelek vam je najljubši v trgovini Sonček ter mi tako pomagajte izbrati izdelek.


Yesterday, my dear decided it was time to trip to the lake Bled. Of course I was impressed that I went back to peek into one of my favorite stores, Sunny. Do you know? Huge store with a "vintage" products for the home and children. Here you find all the ... antique stand on soap box, 100 different vases and bottles and more. They have really great things but I never buy nothing because I can not decide what to have. Do you know this? In the main, walk around the lake and the shop has been closed, so that 'I have an excuse to go again in the next few days in Bled. 
For this occasion, I wore a jumpsuit that I have done alone, it is really comfortable and suitable for the cooler summer days. This jumpsuit I was wearing at the middle of the Sisju vintage.Have a nice time!
Obvezna slikca otoka s cerkvico.

Z mojo hčerkico. Jutri bo že stara 11 mesecev.



sobota, 18. junij 2011

Življenje v barvah Sisi shop

Teden ali dva nazaj sem dobila povabilo na ponovno blogersko srečanje v retro slogu. Tokrat je bila gostisteljica Silvia, lokacija tega posebnega dogodka pa Trgovina Sisi shop. Prostor te res ni mogel pustiti ravnodušnega, saj se da v trgovinici kupiti res fletne strani, poleg tega pa je bilo vse tko lepo dekorirano, da je bil ambient res nekaj posebnega. Blogerke in blogerji iz vseh vetrov smo se sladkali z muffini in pili Aperol spritz iz vintage kozarcev ter kramljali tudi kar na ulici. Ljubljana je v primerjavi z ostalimi Slovenskimi mesti res živa. Lepo je biti v družbi ljudi, ki so polni svežih idej, imajo voljo do dela in ustvarjanja ter preprosto ljubijo to kar delajo. Super je biti obkrožen s takimi ljudmi, saj je pozitivnost kar nalezljiva. Punce je bilo lepo (nekatere ponovno) spoznat, Silvia je pa z oranžnimi laski, lepimi salonarji in najlepšo/najprijaznejšo trgovinico v Ljubljani že tako nekaj posebnega.

Več o srečanju in trgovinici pa tudi slikc lahko dobite na sledečih blogih:
 









petek, 10. junij 2011

Sladkorna pena



To je moj današnji outfit. Ni nič posebnega, saj se mi zdi, da je ta roza tunika že tako vpadljiva, da ne potrebujem nič drugega kot jeans in sandalčke. Poudarek je na topu, ki sem ga sešila lansko leto s posebnim namenom: to je bila moja prva tunika narejena za nosečnost. Trebušček pa je rasel in rasel, majica pa vedno ožja. Kljub temu, da nimam več trebuščka, mi je top res zakon, čeprav mi je malo velik. Popolen za poletje!

This is my today outfit. It isn`t something special, beacuse I think that this pink tunic is too noticable and I don`t need to wear something else, just casual jeans. The emphasis is on top, that is made by me. It was made last year for special ocasion- for my pregnancy, but my belly grow and grow and top was too small. Despite the fact that now I have`t belly any more, I adore this tunic, beacuse it is perfect for hot and long summer!