torek, 26. julij 2011

Deklica in riba

 
Ti dve slikci sta navdih za moje trenutno ustvarjanje. :) V naslednjih dneh sledi moj prvi giveaway.

četrtek, 21. julij 2011

Zgodba o uspehu

Najbolj me osrečijo stvari, ki se redko zgodijo. Med te spadajo tudi zgodbe o uspehu ljudi, ki obogatijo zaradi lastne volje do dela in želje po uspehu in ne družine iz katere izhajajo. Ena resnična se plete tudi okoli spletne trgovine Rouche- modernega butika s pridihom vintiga. Njena ustanovitelja sta par Mai in Josh Olivo, ki sta dala ime trgovine po psu. Pravljica se začne pri Mai in njenem specifičnemu okusu za modo, ki pa je očitno včeč tudi širši množici ljudi. Mai je oblačila z pridihom vintaga pridno zbirala od leta 2005 in jih prodajala preko eBaya. Naročila so bila vedno večja, zato se je leta 2008 odločila, da bo odprla spletno trgovino. Sprva sta s fantom obdržala stalni službi in urejala zadeve spletne trgovine med časom za malico ali odmori v stalni službi. Naročila so se tako zelo večala, da so škatle z oblačili zasedle cel njun prostor. Seveda je bilo dela veliko preveč, zato sta se odločila ves svoj čas nameniti trgovini Rouche.... in psički Rouche.

Slike so iz zadnjega lookbooka Rouche: Summer resort

torek, 19. julij 2011

Pink clutch

Na moji wishlisti se vedno nahaja malo stvari, saj me hitra zaljubljenost v stvar še hitreje mine. Zadnje pol leta me pa ene stvari sploh ne morem pozabit; želim si namreč roza torbico- čisto tako navadno, v obliki in velikosti A4 lista in z zlato zadrgo ter poslikavo v enaki barvi. Želela sem si jo narediti sama, ampak je pot do cilja veliko težja in zakomplicirana kot sem si predstavljala.

Po objavah na forumih in pogovorih s prijateljicami, ki znajo šivati in so ustvarjalne, so mi zagotovile, da moj šivalni stroj ni dovolj dober (igla in nogica), da bi lahko šivala fake usnje. Hm... sem pa reklal; bom pa že nekoga poiskala, ki ima primeren šivalni stroj in mi ga bo lahko posodil ali pa mi bo za simbolično plačilo naredil sam torbico, saj sešiti kvadrat človeku res ne vzame veliko časa. No, sedaj tudi tega ne najdem. Sem pa našla vsaj spletno trgovino Gorsko.si, ki ima primerno ceno (8€/m) in ne oderuško kot v najbolj založeni in prepoznavni trgovini v Sloveniji z metražo (35€/m) za meter blaga.

Potrebujem pomoč! Ima kdo kakšno idejo?

Kate Spade

 Late afternoon

sreda, 6. julij 2011

Kjer se rodi čarovnija

Nekaj dni nazaj je blogerka, umetnica, stiliska in zelo lepa ženska bralcem njenega bloga The Glamurai razkrila bralcem še večji delček sebe. Namreč pokazala nam je kje se rodijo njeje nove in nore ideje za nakit, oblačila in stilske kombinacije! Studio se nahaja v spodnjem nadstropju njenega stanovanja, je snežno bele in krasijo ga slike iz revij. Seveda so lepo okvirjene. Sama pravi, da ji je všeč, da je studo ravno prav ločen od njenih bivalnih prostorov, saj ima tako občutek, da se dejansko odmakne od doma in gre na nek način v službo. Res lep ustavrjalni prostor! Ga ve imate? Kako izgleda? Jaz nimam prostora, zato je moj atelje kar kuhinja in kuhinjska miza :)

vir slik

torek, 5. julij 2011

V čast domovini

4.julij je v Ameriki velik praznik- dan neodvisnosti. Vse je odeto v barve ameriške zastave; od jedi, plakatov, avtomobilov in oblačil. Lastnost Američanov, ki mi je zelo všeč in si želim, da bi jo (tako kot fast food, božič z božičkov, halloween) prevzeli tudi Slovenci, je njihovo patriotstvo. Simbole ZDA srečaš na vsakem koraku in vsak dan. Podobni so naši J sosedje Hrvati, le da me šahovnica malo moti, ker jo preveč silijo tudi na našo zemljico. Rdeče bela šahovnica na brisačah, na pasu in kopalkah sexy Hrvatice in njenjega malo manj sexy moža. 
Hm.. kaj pa je z nami Slovenci? Zastavo obesimo samo ob praznikih, pa še to ponavadi zato, da ne bi soseda spet kaj komentirala, Slovensko zastavo ali Triglava na majici ali brisači ne dobiš- niti na Bledu ali Ljubljani. Težava... zato sem se toliko bolj razveselila kreacij mlade oblikovalke Nike Torkar, ki jih je ustvarila v čast Sloveniji in 20. letnica samostojnosti. Sta lepi in nosljivi. Barve so seveda bela, modra in rdeča. Pravi, da je za skico, iskanje pravega materiala in šivanja porabila dva tedna. Mislim, da je v tako kratkem naredila zares nekaj dobrega za Slovence in Slovenijo! BRAVO NIKA TORKAR!

vir slik

petek, 1. julij 2011

Lulus in Beachy Keen

Spet sem našla lookbook, ki mi je zelo všeč. Zdi se mi, če ima trgovina ali blagovna znamka dobro narejen lookbook in prikazano brezvezno oblačilo dobro, se mi zdi, da se potencialni kupec hitreje odloči za nakup oblačila. Sigurno bodo tudi meni oblačila pristajala tako dobro, kot tej postavni, vitki, visoki in zagoreli manekenki! :) Slike so iz spletne trgovine Lulus.