petek, 26. oktober 2012

Noč Čarovnic

... prihaja...
Pripravljate kaj posebnega? Moja glava je polna idej in domišlije kako okrasiti stanovanje, kaj strašljivega skuhati in kako našemiti sebe v najstrašlivejše bitje na svetu. Stanje je potem drugačno, ponavadi lenoba naredi svoje. Letos sem se bolj organizirala:v okviru službenega časa :) sem poiskala super in preproste recepte za sladice za noč čarovnic. Potrebujete idejo? Poglejte okusno.je ali obiščite Bakarello. , bom pa mojo pikico in nečaka peljala na predstavo za noč čarovnic v strašne rove pod Kranjem (oh, kako obožujem mojo službo :)) ). Če bi si tudi vi radi ogledali predstavo kliknite sem ali pokličite v Kranjsko hišo, kjer so naprodaj karte. Se vidimo?


nedelja, 14. oktober 2012

Pikoreo

Rada imam oblačila, ki se lahko nosijo na več načinov. Zadnjih nekaj let so bile zelo in jopice, ki pa jih je redko kdo nosil na drugačen način kot se pa ponavadi jopica nosi. :)
Oblikovalka iz Kranja, Simona Kogovšek, je prišla na idejo wrap it šala- Pikoreo se imenuje. En kos oblačila, ki se nosi na mnogo načinov- meja je nebo. :)


sreda, 10. oktober 2012

Blog: Charla Anne

Eden najbolj prisrčnih blogov, ki se najdejo na spletu. Charla Anne- Mamica štirih otrok, ki je izredno pozitivna in ceni življenje. Njene fotografije so odlične in zadanejo bistvo. Šiva ljubke stvari in njena najmlajša hči je naravnost očarljiva. Če potrebujete kanček cukra, sreče, pozitivnosti, je njen blog pravi za vas.


ponedeljek, 8. oktober 2012

Otroška hiška

... projekt, ki si ga zelim izpeljat to zimo. :) Mislim, da soželje vsakega otroka imeti svoj šotor/hiško/grad v stanovanju. Na Printerestu sem našla veliko idej in navdiha, vem tudi, da je blogerka Eva Sardina sešila šotor za svojega nečaka in sprejema naročila, ampak mislim, da bi ga lahko sešila sama- samo po poceni blago v Ikeo skočim. ;) Za vse nevešče šivanje z malo debelejšo denarnico, si lahko šotor naročite tudi pri Miss pretty pretty.












sobota, 6. oktober 2012

Širjenje znanja

Čenča- avtor: Jože Trobec
Vučko- Avtor: Jože Trobec
Danes sem spoznala kako slabo poznam Kranj in umetnike, ki ustvarjajo v njem. Poznam nekaj mlajših ustvarjalk, ki se ukvarjajo predvsem modnim oblikovanjem, v slikarske vode me pa me je zaneslo po službeni dolžnosti, kjer pa sem bila izziva zelo vesela. Ker se v Kranju pripravlja(mo) Mednarodni festival likovnih umetnosti in sem spoznala nekaj avtorjev in njihovih del, ki živijo v Kranju. Najbolj me je presenetilo, da je avtor prepoznavn maskota Sarajevskih olimpijskih iger- Vučko, delo Slovenca, mojega sokrajana g. Jožeta Trobca. Zanimivo. In prav tako je narisal nekaj likov, ki nas spremljajo že celo življenje Čenčo, simbol Kranja Škrata Krančka, račka na pešteti Argeta in mnoge druge.

Argeta- avtor: Jože Trobec
Škratek Kranček- avtor: Jože Trobec
Miška Lu- avtor: Jože Trobec     
Razstava akademskega slikarja g. Joža Trobca bo od 17. oktobra 2012 na ogled v Galeriji Kranjske hiše, Zavoda za turizem Kranj, Glavni trg 2, Kranj. Ogled razstave je brezplačen.

torek, 2. oktober 2012

Definicija raja

"This morning, with her, having coffe." Jonny Cash, ko so ga vprašali za njegovo definicijo raja. Ko bi si le enako mislil moj najdražji :)

(James Dean and Elizabeth Taylor, 1955)