ponedeljek, 28. januar 2013

Pita z mandljevo kremo in jagodičjem


PITA Z MANDLJEVO KREMO IN JAGODIČJEM

1 zavitek pripravljenega listnatega testa
300g zamrznenega mešanega jagodičja

mandljeva krema:
75g masla- zmehčanega
0,5 žličke vanilijevega ekstrakta (jaz sem dala kar vanili sladkor)
75g sladkorja v prahu
2 jajčna rumenjaka
1 jedilno žlico gladke ali večnamenske moke
120 g mletih mandljev (ali lešnikov ali orehov)

Priprava pite vam bo vzela približno eno uro časa. 

  • Pečico segrejete na 220C. Namastite pekač.
  • Testo obrežete ba velikost, ki ustreza velikosti pekača in ga položite v pekač. Testo z vilico večkrat prebodite in robove testa narahlo pritisniteob robove pekača. Postavite pekač s testom v skrinjo za nekaj minut.
  • Ko vzamete pekač iz zmrzovalne skrinje, nanj položite pekač enake velikosti ali testo obdežite s peki papirjem na katerega stresete stročnice in pečite tako vsaj 5 minut. To je zelo pomemben napotek, saj če ne boste storili tega, se vam bo testo dvignilo za par centimetrov in pita ne bo lepa.
  • Po 5 minutah peke odstranite stvar s katero ste obtežili testo in pečite še 5 minut oz. toliko časa, da testo narahlo porjavi.
  • Potem testo malo ohladite in temperaturo v pečici zmanjšate na 180C.
  • Z mandljevo kremo premažete pečeno testo. Na vrhu potresete jagodičje  in ga narahlo s prsti potopite v kremo. Pečete 30 minut oz. roliko časa, da sladica dobi lepo zapečeno barvo.
  • Na koncu sladico posujete s sladkorjem v prahu.

Mandljeva krema: V visoki skledi z mešalnikom stepete maslo, vanilijev ekstrakt, sladkor in jajčne rumenjake, da dobite rahlo in kremasto zmes. Nato vmešate še moko in mlete mandlje.
 



nedelja, 27. januar 2013

Oblikuj si mini poster

Spadate med tiste, ki obožujejo magične misli in posterje. Jaz sem ena tistih, ki ima shranjeno in napisano celo paleto misli, ki se tičejo ljubezni, prijateljstva, duševnega miru itd. Res sem zelo srečna, če najdem misel, ki zadane bistvo, po drugi strani pa je tudi lepo oblikovana. Na strani Recite si lahko brezplačno sami oblikujete svoj poster... sami izberete čarobne besede, ki zadanejo bistvo in zraven dodate poljuben design.




sobota, 26. januar 2013

Pust: Peter Pan

Ponovna dilema: kupiti otroku za pusta ceneni kostum, ki bo stal le nekaj eurov in boš otroka zlahka izgubil med množico enako dolgočasno oblečenih otrok ali večer pred pustom šivati kostum, ki bo v glavi izgledal precej boljše kot v resnici in bodo otroka na pustni dan vsi spraševali kaj sploh predstavlja? :)
Večna dilema...

Za vse prve predalagam naj gredo v Mullerja, za starše iz drugega dela odstavka predlagam Petra Pana. Postopek izdelave najdete na blogu: Make It and love It.

še da vas spomnim, pustna sobota je letos že 9. februarja 2013 :) hitro bo tu! :)




nedelja, 13. januar 2013

For happy home...blue

Modra barva po FENG SHUI: MODRA barva predstavlja željo po znanju, zaupanje in varnost. Poleg tega pomeni vse neznano, kar je potrebno še odkriti. Lahko jo uporabimo za ustvarjanje skrivnostnega ambienta, za izražanje radovednosti in resnosti, pomaga nam pri meditaciji. Izogibati se je moramo v otroških sobah in v hladnih prostorih.



četrtek, 3. januar 2013

Ura še ni deset

Ura še ni deset, pa mi po glavi divja toliko misli.... objava Katje o sladkih sladicah Ljubljane, načrtovani obisk Londona v naslednjem tednu (seznam butičnih trgovnic, ki jih moram nujno obiskati), pisanje seminarske (z najbolj zanimivim naslovom do sedaj: Organizacija prireditve za otroke), ki se bo najbrž nadaljevala, kar v diplomsko, slike Eve in njenih prijateljic, ki so vse tako zelo lepo oblečene ( tako neslovensko ) in še misli iz kjige Alkimist: Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.

 

torek, 1. januar 2013

Srečno 2o13 in zgodba o miši

Srečno novo leto :) Pa je tu čarobno leto, ki vklučuje številko 13. :) 
Pogosto pravijo, da tisto kar delaš na silvestra ali 1.januarja, počneš celo leto, kar pomeni da bom delala še bolj kot do sedaj :) hec hec, ampak moja prva objava na blogu v letu 2013 je napisana v službi.

Za popotnico v boljše in lepše leto, kot je bilo 2012, vam dam v branje zgodbo o miši iz katere se lahko veliko naučimo.
Stara indijska basen pripoveduje, da je bila miš neprestano v stiski zaradi strahu pred mačko. Čarovnik se je je usmil in jo spremenil v mačko. Toda potem se je bala psa. Zato jo je čarovnik spremenil v psa. Potem se je začela bati panterja. Torej jo je čarovnik spremenil v panterja, nakar je bila polna strahu pred lovcem. Zdaj je čarovnik odnehal. Spet jo je spremenil v miš in rekel: "Nič, kar naredim, ti ne bo pomagalo, ker imaš mišje srce."
 (Anthony de Mello, zgodba iz knjige: ŽABJA MOLITEV 2:Anthony de Mello )