četrtek, 30. december 2010

Misel za nežurerske dive

“Leave early enough to be missed but stay long enough to be remembered.”

Lisa Taddeo

Blogerka: Blond solata

Predstavljam vam prvo blogrerko v seriji svetovno znanih punc s spletnimi dnevniki, ki so občudovane in brane zaradi njihovega občutka za modo in stil.

Prva je Italijanka Chiara, njen spletni dnevnik se pa imenuje The blond Salad! Je visoka dolgolasa blondinka z občutkom in denarjem za pravo modo!
Sama pravi, da ljubi življenje, sicer pa pridno študira in objavlja od leta 2009.

Nekaj njenih čudovitih outfitov...




torek, 28. december 2010

To ni Lady in Mikijev zabavnik!





.. ampak je lepa otroška revija (kot pravijo sami) in se jo dobi zastonj na internetu. Mislim, da je to nova moja najljubša revija, saj vsebuje res lepe slike, misli in izdelke. Avstralska revija Papier mache!

četrtek, 23. december 2010

Čokoladni mandlji

Hej! Včeraj sem naredila prvi del božičnih daril. Ker je v zraku vonj recesije :) sem se odločila, da bodo tudi moja darila letos bolj premišljena, cenejša in.. okusna!

Naredila sem mandlje oblite z belo in črno čokolado! RES SO SUPER OKUSNI, POCENI IN ŠE HITRO NAREJENI! ;)

Za 40 piškotov potrebujete:

  • 500g mandljev
  • 500g bele ali črne čokolade
  • malo kokosovega masla
Jaz sem kupila cele mandlje, jih za 2 minuti vrgla v vrelo vodo. To je trik, da se mandlji z lahkoto olupijo. Kar zdrsnejo iz lupince.
Potem jih narežete na paličice! Lahko tudi že kupite paličice, ampak so 5x dražje, kot celi mandlji. Pač imate malce več dela, ampak imate nekaj denarja prišparanga. Nato jih za 2, 3 minute popražite v ponvi. Ne dodajte olja ali masti.
Vmes Stopite čokolado v stekleni skledici nad posodo vrele vode. Dodajte prepražene mandlje in zmešajte.
Z dvema žličkama naredite kupčke in jih dajte na hladno, da se čokolada strdi!
To je vse... le pazite, da ne pojeste vseh vmes! ;)





četrtek, 16. december 2010

Hvala Marta!

khm... hvala, MartHHHHa! Super ideje naše priljubljenje gospodinje Marthe Stewart! Velikolkart si želim, da bi bila moja mama... ali teta v 3. kolenu, h kateri bi hodila na obiske, srkala čaj in občudovala njen topel dom.
Kaj pregrešnega počne Martha? Kaj je njena skrivnost, ki jo skriva pred svetom? Si kar predstavljam :)






sreda, 8. december 2010

Eko bus

Zeleni avtobus- eko avtobus! Dobesedno! Slika prihaja iz New Yorka, kjer projekt pod imenom Bus Roots spereminja strehe avtobusov v vrtove. Projekt je bil zagnan v aprilu 2010 in ima vedno več privržencev.. khm... zelenih streh!

Vir: Naš dom- kultura bivanja

ponedeljek, 6. december 2010

Tepka!





"I hope she'll be a fool- that's the best thing a girl can be in this world, a beautiful little fool." (F. Scott Fitzgerald)

Sexy mami

Vsako toliko si nisem všeč in potem tisti večer divje telovadim. Čeprav se na mojem telesu prav nič ne pozna in vem, da se brez truda ne doseže nič, kmalu obupam. Ker pa sem pred 5 meseci rodila malo veliko punčko, imam tako dober izgovor, da se tolažim zakaj imam malce več trebuščka! :)
Dokaz meni in drugim mamicam so tele slikce. Sploh Adriana Lima nam je lahko za zgled, saj je po letu rojstva hčerke že nastopila na največji modni reviji na svetu- seveda govorim o Victorijinih angelčkih! BRAVO!




sreda, 1. december 2010

Adventni koledar... juhej še 24. dni


Ufff... končno je tu december! Veseli december! In sedaj se začne odštevanje dni do Božiča.
Vsako leto se odločim, da bom naredila adventni koledar, ampak vedno me prehiti čas in je že december. Predstavljam vam nekaj homemade koledarjev, ki so vam lahko za navdih...
in ne pozabite, še 24. dni do Božiča! ;)

Veliko dela, ampak se izplača, saj je čudovit! Najden tukaj.


Dokaz, da imamo tudi Slovenci velike umetnike! :) Na Majinem blogu Čas za kreativnost je predstavljena jelkica, ki jo je naredila s pomočjo družine in prijateljev. Njen trud se je obrestoval!


Rjoveča mama je za njena dva sinčka naredila tak koledar z vedrčki. Poleg sladkarij je vanje položila sporočilca, ki narekujejo dobrodelna dejanja.