torek, 5. julij 2011

V čast domovini

4.julij je v Ameriki velik praznik- dan neodvisnosti. Vse je odeto v barve ameriške zastave; od jedi, plakatov, avtomobilov in oblačil. Lastnost Američanov, ki mi je zelo všeč in si želim, da bi jo (tako kot fast food, božič z božičkov, halloween) prevzeli tudi Slovenci, je njihovo patriotstvo. Simbole ZDA srečaš na vsakem koraku in vsak dan. Podobni so naši J sosedje Hrvati, le da me šahovnica malo moti, ker jo preveč silijo tudi na našo zemljico. Rdeče bela šahovnica na brisačah, na pasu in kopalkah sexy Hrvatice in njenjega malo manj sexy moža. 
Hm.. kaj pa je z nami Slovenci? Zastavo obesimo samo ob praznikih, pa še to ponavadi zato, da ne bi soseda spet kaj komentirala, Slovensko zastavo ali Triglava na majici ali brisači ne dobiš- niti na Bledu ali Ljubljani. Težava... zato sem se toliko bolj razveselila kreacij mlade oblikovalke Nike Torkar, ki jih je ustvarila v čast Sloveniji in 20. letnica samostojnosti. Sta lepi in nosljivi. Barve so seveda bela, modra in rdeča. Pravi, da je za skico, iskanje pravega materiala in šivanja porabila dva tedna. Mislim, da je v tako kratkem naredila zares nekaj dobrega za Slovence in Slovenijo! BRAVO NIKA TORKAR!

vir slik

2 komentarja:

  1. Res je! Moja prijateljica si je za rd zaželela slovensko zastavo.. vrjameš ali ne skoraj smo morale gore premikati, da smo jo našle!! Grozno! Premalo smo ponosni na svojo državo, preveč gledamo na mnenja drugih, preveč smo hlapci drugim državam, da pozabljamo na lastne vrednote, pomembnost naše domovine in ponos! Prav za to so smo se borili pred 20 leti, zdej pa pozabljamo na vse to... žalostno...
    Pa tudi js dam en velik BRAVO Niki Torkar. Super obleka!! Še več takih!

    OdgovoriIzbriši
  2. Te čist razumem. Jaz in moja mala pikica sedaj že 14 dni nosiva broško v čast 20. letnici Slovenije- zastava z letnico 1991-2011 in veš na kakšne odzive naletim, kakor, da bi z Marsa padli. Obup, res! :) Imam še nekaj brošk doma, saj sem mislila, da jih bo kdo nosil pa nihče ni preveč zaiteresiran... hm, mogoče bi jih mogla podarit kar prek bloga. :)

    OdgovoriIzbriši