torek, 13. december 2011

JankoviČ ali Janša ali Žerjav ali...

... kdorkoli že. Ni me treba popravljat: vem, da nisem napisala prav priimka SLOVENSKEGA bodočega premieja, ampak kakor jaz vem takega Č-ja ni v naši (se pravi slovenski) abecedi, zato naj tudi tako ostane.

Zadnji teden ali dva se dviga veliko prahu okoli volitev ter izvoljenih, zato je prav, da tudi sama povem svoje mnenje na glas, glede na to, da mi je prekipelo o vsem tem govoričenju okoli sovražnega govora, trenirkah in rasizmu.

Začela bom kar pri bistvu! Ni mi jasno kako lahko kdo podprira Jankoviča. Kdorkoli mi reče, da je glas dal zanj, vem, da nima pojma o politiki oz. je ne spremlja (zato vedno dvigne glas o demokraciji in rasizmu).  Pogosto se mi zdi, da se ljudem vsake tri dni resetira spomin. Zadnje dni pred volitvami je bil največji problem, kje je Janša dobil 300.000 EUR (v tridesetih letih), da si je kupil (najprej) stanovanje in zatem hišo, in ne 13 milijonov eurov, ki jih je Zoran dobil v enem letu. Hm?

Sej jasno mi je, da so pripadniki tujih (predvsem tistih držav na Balkanu), dali svoj glas Zoranu, ni mi pa jasno, kako mu je lahko dal Slovenec dal glas. Zdaj mi boste očitali rasizem, ampak poglejmo realno: edini tud jezik, ki ga zna Jankovič, je slovenščina. Se vam to tdi primerno? In da ne zna uporabljati računalnika, nam lahko še več pove o tem kako je vodil Mercator, s katerim se tako zelo hvali.
Najbolj smešna pa mi je tista, ko Jankovičev podpornik reče, da je naredil veliko za Mercator in Ljlubljano. Kaj pa? Ja Stožice! WOW.. narejene so bile s kreditom in podizvajalci še vedno niso poplačani. Ljubljano je zaprl za promet. Ja, postavil je korita za rože in to je to. Da o Mercatorju ne govorim. Je to res uspešno podjetje... za vodilne v upravi res, saj se to pozna na njihovih plačajh. Kaj pa prodajalke... koliko so plačane, glede na to, da delajo 7 dni na teden? In vsi kmetje in proizvajalci hrane.. koliko procentov od prenapihnjene cene dejansko dobijo? Ni treba biti velik um, da veš, da se, da s krediti marsikaj narediti. Tudi Stožice od katerih ljudje nimajo nič. Zato bo Sloveniji še težje kot do sedaj... saj bo moral Jankovič dejansko nekaj pokazati, glede na to, da se ne bo moral več zakreditirat.

Upam, da bo kmalu boljše. Zgleda bo treba počakat še 4 leta. Upam, da bo takrat ljudem trajal spomin vsaj dva tedna in ne bodo ponovno volili istih strank, ki so nas pripeljale v tako stanje (npr. v tem primeru SD, saj imamo zaradi njih predčasne volitve in če se strinjajo z njihovim načinom vladanja, zakaj niso tako množično podprli predlaganih reform na referendumu?) 



Ni komentarjev:

Objavite komentar