nedelja, 8. januar 2012

Razprodaje v Italiji

Razprodaje so se tudi uradno začele. Tokrat sem se nanje temeljito pripravile (beri: fanta in prijateljico Pikčasto gospodično naštimala, da gremo v Italijo). Cilj so bili Palmanova outlet village in nakupovalni centri v Udinah.
Outlet village Palmanova

V Outletl Villagu v Palmanovi sem že nekajkrat bila, a nikoli kupila nič pametnega, saj nikoli ne nadem nič zase. Edina trgovina, ki me nikoli ne razočara je Calzedonia/Intimissimi, saj se da dobiti zares kvalitetno in poceni (beri za par eurov) perilo, srajčke in nogavice. Kljub dejstvu, da se v trgovinah podaja roba, ki je iz prejšnih kolekcij ali z napako in so razprodaje, se mi cena zdi še vedno previsoka. Pogosto so pa oblačila tudi tipično italijanska in bi jim ga zavidala še ciganka.
Veliko boljše je bilo v Udinah. Slišala sem že za nekaj shoping centrov v Udinah, ampak našlo smo le Centro commerciale Citta Fiera. V njem se nahaja veliko trgovin z oblačili, dodatki, oblačili za otroke, igračami in trgovinami za dom. Ponudba je res velika in zagotovo vsak najde nekaj zase- Zara, H&M, Gucci, Bershka, Accessorize, Jack&Jones. 
V katere centre v Italiji hodite pa vi? Ko smo se peljali proti Sloveniji sem opazila še nekaj centrov, ampak nikjer ni izstopalo, da bi bile posebne trgovine.
Kljub temu, da sem jaz kupila bolj malo, so prijatelji našli veliko zase- lepa oblačila za primerno ceno. Še vedno drži načelo, da Italijani na razprodajah ne varčujejo kot Slovenci in konkretno znižajo izdelke.

2 komentarja: