sobota, 24. november 2012

Moj nasvet egocentričnim ljudem


- hitro začeta prijateljstva se še hitreje končajo
- What goes around comes around (to ve celo Justin Timberlake)
- ljudi sprejmi take kot so
- če se pretvarjaš, da si boljši od ljudi okoli sebe, ponavadi nisi
- pretvarjanje se opazi in tako izpadeš še bolj beden



No, sej najbrž ne bo nič pomagalo.

petek, 23. november 2012

Prodajna razstava izdelkov Advent v Kranju

Ta vikend imamo v Kranju spet marsikaj za početi. V rovih pod Kranjem je prodajna razstava izdelkov povezanih z adventnim časom. Rovi ponujajo izjemno zanimiv kontrast med tehniško dediščino, naravo in čarobnostjo adventnih aranžmajev. Predstavilo se bo 24 oblikovalcev in cvetličarjev, rove pa lahko obiščete  danes, 23.11.2012, in v soboto od 16 do 19 ure, v nedeljo pa si lahko razstavo ogledate od 9. do 12. ure in popoldan od 16. do 19. ure, kjer boste lahko s pomočjo slavnih Slovencev izdelali adventni venček.
Še to... vsak obiskovalec, ki bo prinesel star adventni venček in ga prepustil obnovi dijakom Biotehniškega centra Naklo, bo s kuponom deležen popusta ob nakupu pri razstavljalcih.Obnovljene venčke bodo podarili v dobrodelne namene.
Cena karte za odraslje je 2,5€, za otroke do 14. leta brezplačno.

Fototeka iz leta 2011:








torek, 20. november 2012

Vinska pot v rovih pod Kranjem

No, pa je še en naporen in zanimiv vikend za nami. Tokrat sem se udeležila Vinske poti v rovih pod Kranjem. To je res zanimiva izkušnja, saj je okušati v vino v tako drugačnem ambientu res nekaj posebnega. In zdj mi je koncno jasno, zakaj je bila prireditev že nekaj dni pred dogodkom razprodana, saj se je predstavilo veliko število vinarjev iz Slovenije poleg tega pa se je dalo okusiti tudi mesne dobrote, pekovske izdelke in mlečne proizvode.Nekaj vinarjev, ki se je na prireditvi predstavilo: Čok, Zajec, Sirk, Saksida...


sobota, 10. november 2012

Noč čarovnic v rovih pod starim Kranjem 2012

Slike iz prireditve kamor sem peljala svojo hčerkico in načaka. Čeprav moje mnenje ne more biti povsem objektivno, vam moram povedat, da je bila predstava v rovih pod Kranjem zares zanimiva, saj so otroci videli različne živali, se sprehodili skozi labirint in videli dve predstavi, ambient rovov je pa že sam po sebi idealen za Noč čarovnic.
Samo za info.: naslednji teden od 16.11. do 18.11.2012 bo v rovih Vinska pot, in vikend zatem "Advent", kjer se bo predstavilo veliko cvetličarjev in oblikovalcev unikatnih daril, modnih trendov in novoletnih okraskov.

Prijazna čarovnica, ki nam je osvetljevala pot skozi rove.
Moja pikica in njen bratranec. :)
Prijazna čarovnica Marta.
Bučke.
Pot skozi rove smo si osvetljevali z laternami.
Otroci pozorno poslušajo Čarovnika Zmedo in se učijo čarovniških besed: "Kremeplj, kampl, mile viže! Čarovnik Zmeda si vse lase postriže! "

sobota, 3. november 2012

DIY: Papirnata abeceda


Učenje abecede... se spomnite? Zelo težko in dolgočasno dejanje, ki so nam ga poskušali popestriti s slikami črk. Tokrat vam ponujam link do brezplačnih črk, ki jih naredite s svojim šolarčkem iz papirja. Mogoče bo tako učenje abecede postalo bolj zanimivo.


petek, 2. november 2012

Zavitek iz šunke in sira

Nekaj dni nazaj, pred Nočjo čarovnic, sem pisala o velikih načrtih, ki jih imam v kuhinji :) Na 31. novembra, sem šla dejansko v trgovino (čeprav obiske trgovin med prazniki in nedeljami zelo preziram) po ključne sestavine za indijančke, ki pa bodo namesto s črno čokolado obiti kar z belo in tako predstavljali duhce. Vse se je začelo in končalopri tem, da (še) vedno nimam mikserja, s katerim bi naredila tak fajn trd sneg, ki je za prave indijančke še kako zelo pomemben. Kot optimiska, sem spremenila plan- odločila sem se, da bom naredila kar Munchmallow, saj mi brizganje pene ni šlo v višave. Oki, dober plan sem si mislila, dokler nisem zajebala še čokoladnega preliva.Kako? Dodala sem maslo in vse skupaj zalilaz vrelo vodo, da bi bil čokoladni preliv bolj tekoč in tako ˇzavrelaˇ maslo in naredila veliko masleno-čokoladno kepo. 
Ravnokar sem vam napisala kako se NE naredi indijanček, vam pa lahko dam odličen recept za hitri prigrizek, ki sem ga pripravila za večerno druženje s prijatelji.

ZAVITEK IZ ŠUNKE IN SIRA (poželji dodate tudi pršut)
Za 10 oseb

Sestavine:
500g (bele) moke
2 dl mleka
sol
1 jajca
1 dl kisle smetane
25 g pizza šunke
25 g sira



Iz moke, jajca, kisle smetane, soli in mleka zgnetemo testo. Mleko dodajamo postopoma, saj testo ne sme biti prevečmokro. Kepo testa gnetemo vsaj 5 minut in potem pustimo, da počiva vsaj pol ure.
Po pretečenem času zvaljamo testo na pravokotnik in ga preložimo s sirom in šunko. Testo zvijemo v rolado in ga narežemo na 1,5cm široke rezine, ki jih položimo na pekač. Rezine po želji premažemo z jajcem.
Pečemo 40 min na 180 stopinj celzija.

Misel o lepem življenju

Ne verjemite njim, ki vam pravijo: Življenje je trdo, trpko in
težko. Ni res. Res je, da je lahko še hujše. Toda za vas je to
življenje edino, enkratno in neponovljivo. ...Vaše je, da iz njega
naredite vse, kar je v dobrem mogoče.

                                           (Tone Pavček)