ponedeljek, 28. januar 2013

Pita z mandljevo kremo in jagodičjem


PITA Z MANDLJEVO KREMO IN JAGODIČJEM

1 zavitek pripravljenega listnatega testa
300g zamrznenega mešanega jagodičja

mandljeva krema:
75g masla- zmehčanega
0,5 žličke vanilijevega ekstrakta (jaz sem dala kar vanili sladkor)
75g sladkorja v prahu
2 jajčna rumenjaka
1 jedilno žlico gladke ali večnamenske moke
120 g mletih mandljev (ali lešnikov ali orehov)

Priprava pite vam bo vzela približno eno uro časa. 

  • Pečico segrejete na 220C. Namastite pekač.
  • Testo obrežete ba velikost, ki ustreza velikosti pekača in ga položite v pekač. Testo z vilico večkrat prebodite in robove testa narahlo pritisniteob robove pekača. Postavite pekač s testom v skrinjo za nekaj minut.
  • Ko vzamete pekač iz zmrzovalne skrinje, nanj položite pekač enake velikosti ali testo obdežite s peki papirjem na katerega stresete stročnice in pečite tako vsaj 5 minut. To je zelo pomemben napotek, saj če ne boste storili tega, se vam bo testo dvignilo za par centimetrov in pita ne bo lepa.
  • Po 5 minutah peke odstranite stvar s katero ste obtežili testo in pečite še 5 minut oz. toliko časa, da testo narahlo porjavi.
  • Potem testo malo ohladite in temperaturo v pečici zmanjšate na 180C.
  • Z mandljevo kremo premažete pečeno testo. Na vrhu potresete jagodičje  in ga narahlo s prsti potopite v kremo. Pečete 30 minut oz. roliko časa, da sladica dobi lepo zapečeno barvo.
  • Na koncu sladico posujete s sladkorjem v prahu.

Mandljeva krema: V visoki skledi z mešalnikom stepete maslo, vanilijev ekstrakt, sladkor in jajčne rumenjake, da dobite rahlo in kremasto zmes. Nato vmešate še moko in mlete mandlje.
 



Ni komentarjev:

Objavite komentar