petek, 30. julij 2010

It`s a girl!

Čestitke meni in mojemu fantu. Prejšnji teden sem rodila pikico Pio. Najlepša stvar, ki se mi je zgodila v življenju.

sobota, 17. julij 2010

četrtek, 15. julij 2010

Poletne obleke- Victoria`s secret

Včeraj sem si spet kupila blago. Hočem si sešiti poletno oblekco, ki bi jo lahko nosila sedaj, ko sem v 9. mesecu nosečnosti in še potem, ko bom rodila. Kar zahtevna naloga za nekoga, ki še ni preveč spreten v šivanju.
Na spletni strani Victorijinih angelčkov sem našla nekaj oblekic, ki bi prišle v upoštev. Katera je vam najbolj všeč in se vam zdi, da bi bi bila primerna za nosečnico in mamico? Oblekice na teh lepih manekenkah izgledajo zelooo super, ane? :D









sreda, 14. julij 2010

Malinovi mafini s kislo smetano



Slastni mafini... super ideja, občinstvo navdušeno :)

Sestavine:
maščoba in moka za model
200g malin
120g mehkega masla
120g sladkorja
1 jajce
300g kisle smetane
250g moke
2,5 kavne žličke pecilnega praška
0,5 žličke sode bikarbone
sol
sladkor v prahu za posip


Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbinice namastimo in namokamo ali pa preprosto uporabimo papirnate modelčke.
Pensto zmešamo maslo in sladkor. Primešamo jajce in kislo smetano.
V posebni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To dodamo masleni mešanici in s kuhovnico premešamo le toliko, da se vse sestavine navlažijo.
S testom napolnimo vdolbinice, ampak le do 3/4. Na testo porazdelimo maline, ki jih rahlo potlačimo.
Mafine prečemo od 20 do 25 minut oz. toliko, da postanejo zlato rjavi.
Na koncu jih še na tanko potresemo s sladkorjem v prahu.
Super so ;)

Recept je povzet po knjigi Mafini, založba Učila 2005

ponedeljek, 12. julij 2010

Označevanje miz

Všeč so mi ljudje, ki sami znajo narediti nekaj lepega in uporabnega hkrati pa to delijo z bralci svojih blogov. Dober primer je blog Flights of fancy.

V prispevku nam pokažejo kako sami naredimo tablico za označevanje miz poleg tega pa lahko tudi zastonj uporabimo njihov design za tablico.


Mali svet knjige

Verjetno nisem edina, ki jo vsak ljubi teden kličejo iz najbolj prepoznavnega slovenskega knjižnega kluba in me opozarjajo, da moram nujno kupiti knjigo oz. mi oni priporočajo nakup četrtletja: Super neuporabno knjigo, znižano za 110%, ampak še vseeno stane nekaj nad 6o€.
No, danes sem se z veliko težavo spravila v Mladinsko knjigo na oddelek največjega slovenskega knjižnega kluba in spet ugotovila, da imajo najmanjšo možno izbiro knjig. Tisto kar pa že imajo, ni za člane prav ceneje kot pa za nečlane.
Za mojo še nerojeno pikico sem zato kupla knjigo Andersenovih pravljic. Res se veselim, da ji bo lahko brala ter jo popeljala v svet domišljije. Žal mi je le, da knjiga nima preveč lepih ilustracij(meni so všeč, le niso preveč otroško pozitivno naravnane), saj pikica še nekaj časa ne bo znala brati bo pa toliko bolj opazovala slike.

Nakup 1. četrtletja je opravljen, sedaj mi ostane še 2. (ki je šlo že mimo) in še tretje, ki traja do konec avgusta.

Saj nisem sama v tem? Če bi sedaj srečala tistega luštnega fanta, ki me je simpatično zvabil v klub in mi ponujal Slovar tujk za 1€, bi ga nalomila z mojo novo knjigo po riti!

sobota, 10. julij 2010

Paša za oči

Ko bi rade nekaj spekle na hitrco in nimate ideje kaj narediti, da bo simple piškot izgledal super...





četrtek, 8. julij 2010

Odhajam na dopust z najbolj cool prikolico

Letos zame ne bo dopusta, ker pride pikica :) vseeno pa se ne bi branila take prikolice. Moram mojega miška prepričat, da bova imela točno tako (ali vsaj podobno), kot so te, saj že kar nekaj časa sanjam o tem, da bi imela svoj košček v katerem od Istrških kampov.





torek, 6. julij 2010

Še dobro, da obstaja sladoled!

Danes sem se lotila šivanja. Zadnjič sem v Kilometru kupila lepo blago iz katerega sem želela narediti lahkoto poletno oblekco. Za kroj sem vzela obleko iz H&Ma, ki jo imam že predolgo in sem jo že prevečkrat oblekla :) No, do tukaj je vse v redu :D kroj izrežem in začnem šivat na mojem super šivalnem stroju. Predstavljam si se že v oblekci na morju kako mi lahkotno plapola. Od vsamega navdušenja sem jo seveda vmes probala.. no ja... tukaj se pa zatakne... ne vem kaj sem mislila, da sem prerisala enako velikost oblekce, čeprav sem sedaj v 9. mesecu nosečnosti :D Ko sem vlekla tisto oblekco nase, sem kar slišala kako pokajo šivi, zato sem še preden sem jo oblekla, že slekla! Ni varijante, da bi jo spravla gor... no mogoče, vem pa, da sigurno ne bi šla dol! Obleko sem zložila, jo pospravila za mesec ali 2 (ko bo konec poletja in bom spet imela št. 38), izklopila šivalni stroj in se jezno napotila k hladilniku, da se malce potolažim!
Na srečo sem včeraj naredila te slastne zdrave lučke, saj zadnje čase pojem ogromno sladoleda, kg gredo pa kar gor :D zato sem naredila zdrav sladoled po tem receptu:

400g malin in jagod
1 lonček navadnega jogurta
malo sladkorja (odvisno koliko ste sladkosnedi, ampak jaz sedaj živim bolj zdravo (od včeraj zvečer ;)) ))

Sestavine zmiksaš in daš v skrinjo. To je to. Aja, pa modelčki so seveda z Ikee :D



Moj sladoled je lepe barve, ampak naslednji bodo takšni:

sobota, 3. julij 2010

Be stupid

Zanimiva Dieslova oglasna kampanija- zanimive misli, ki zadanejo bistvo, torej: BODIMO NEUMNI! ;)





Pokaži kaj imaš


















































Med materiali imam najraje steklo (in les). Vem, da marsikdo sedaj zavija z očmi, ko pomisli na velike površine stekla spomladi, ko je v zraku cvetni prah in bi lahko cele dneve samo čistil steklene površine. Da o steklenih mizicah in mastnih prstih sploh ne govorimo! Ko pridejo obiski in jim postrežeš s kavo, sladkim sokom in soljenim čipsom, bi jim zraven lahko ponudil še flaško Steleksa ter krpo, da bi sproti brisali mizo.
No no.. kje sem že ostala? Torej... da imam rada steklo: ampak samo pri kozarcih in vazah. Zelo lepo je vidt stekleno vazo polno Ivanščic in da dejansko vidiš tudi njihove lepe zelene dooolge steble. Školjke v vodi, ki smo jih nabrali na morju, v stekleni vazi izgledajo fenomenalno (-le če redno menjate vodo, drugače vam zraste tudi trava) in vas spominjajo na morje še vse tja do jeseni.

Veliko izbiro skled in vaz imate v vseh trgovinah z opremo za dom ali samo dekorativnimi predmeti, meni najljubša izbira (za majhen denar) pa je seveda v Ikei.

22 cm visokava vaza iz Ikee vas pride samo 5 €: