sreda, 14. julij 2010

Malinovi mafini s kislo smetano



Slastni mafini... super ideja, občinstvo navdušeno :)

Sestavine:
maščoba in moka za model
200g malin
120g mehkega masla
120g sladkorja
1 jajce
300g kisle smetane
250g moke
2,5 kavne žličke pecilnega praška
0,5 žličke sode bikarbone
sol
sladkor v prahu za posip


Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbinice namastimo in namokamo ali pa preprosto uporabimo papirnate modelčke.
Pensto zmešamo maslo in sladkor. Primešamo jajce in kislo smetano.
V posebni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To dodamo masleni mešanici in s kuhovnico premešamo le toliko, da se vse sestavine navlažijo.
S testom napolnimo vdolbinice, ampak le do 3/4. Na testo porazdelimo maline, ki jih rahlo potlačimo.
Mafine prečemo od 20 do 25 minut oz. toliko, da postanejo zlato rjavi.
Na koncu jih še na tanko potresemo s sladkorjem v prahu.
Super so ;)

Recept je povzet po knjigi Mafini, založba Učila 2005

1 komentar: