ponedeljek, 31. januar 2011

Kate Spade

Kate Spade... pozitivna oglaševalska kampanija. Vam je všeč?.. meni je zelo! Priporočam ogled spletne strani, da je... ja prav ste uganili : Pozitivna :))) z veliko slikcami in temami kaj imamo radi, ki niso sploh povezani z modo in oblačili!




Seafolly 2011


Avstralska znamka kopalk Seafolly nas bo tudi letos očarala z lepimi kopalkami, ki so hkrati športne in udobne ter narejene iz kakovostnih materialov.




Na trgu so prisotni že od leta 1975, ampak se še vedno uspešno širijo na nove trge. Kopalke se seveda da dobiti tudi v Sloveniji in spadajo v višji srednji cenovni razred.

Slike so iz reklamnega kataloga za leto 2o11.







nedelja, 30. januar 2011

Lepe spalnice

Ste tudi vi taki, da si neprestano shranjujete slike na računalnik, z mislijo, da boste "nekoč še to potrebovali". Jaz si vztrajno shranjujem slike oblek, hiš, modelov ter seveda notranjega designa, saj že mislim na to, da bom v roku petih let imela hiško in notri tako spalnico za naju z lubijem ter sobo za goste.
Koaj čakam.. do takrat pa imam dolgočasno spalnico s posteljo z Ikee in belimi stenami. :)





petek, 28. januar 2011

Danes imam žurčič

... in to mehiški :) s fantom sva povabila nekaj prijateljev, naredila sem tortilije in zdj čakamo le še, da gostje pridejo! Imava tudi častno gostjo... ;P... najino hčerko, ki je bila v nedeljo stara že pol leta! :)

misel

sreda, 26. januar 2011

Ljubezen gre skozi želodec


...dobesedno! Na blogu I am Baker so predstavili navodilo, kako speči torto, ki ima v sredini srce! Res super, lahka in zanimiva ideja kaj podariti svoji ljubezni za dan zaljubljencev.


četrtek, 20. januar 2011

Piina prva punčka in prve hlače

Za mojo hčerko sem sešila prvo punčko iz cunj. Zdi se mi, da mi je kar uspela, glede na to, da je prva :) Roke in nogice ima roza ter na trebuščku srček. Pii je zelo všeč, imam pa tudi naročilo že za novo punčko... ampak ta bo morska deklica! :)


POletne roza hlačke s patentom. Res je super material, še sebi bom sešila take, le barva bo druga. Sicer so ji zdaj še mal prevelike, ampak sem računala na to, da jih bo nosila pomladi.


To so pa broške, ki sem jih ustvarjala v decembru. Najljubša mi je roza, saj perfektno paše na bel plačš, ki ga kombiniram z roza šalom in roza uggicami. Pa še torba za plenice za mojo baby je pinki barve! Se mi zdi, da potrebujem nov fotoaparat, da bodo stvari na slikah malce bolj prišle do izraza!

petek, 14. januar 2011

Ko ni pomoči..

”There comes a time in every woman’s life when the only thing that helps is a glass of champagne.”

Bette Davis

ponedeljek, 10. januar 2011

Babuška

Se vam zdi, da karkoli kupujete. pa naj bo to oblačilo, igrača ali gopodinjski aparat, ne morete mimo motiva Babuške! Zdi se mi, da je postala zelo popularna, kot so bile naprimer lansko leto brke. Vsi so nosili brke na majicah, kravatah, slinčkih... nekateri celo pod nosom :)

Ampak najbolj me je pa razkurila ena zanka, ki je wannabe sodobna intelektualka, ki me je vztrajno popravljala, ko sem umenjala Babuško- namreč po njeno se ji reče Matrioška. Seveda mi ni znala razložiti razlike, ampak kar ona reče, to drži.
Za lastno znanje in da ji bom lahko vrgla pod nos, sem se pozanimala v čem je razlika. No, razlike ni... Po slovensko Babuška, po Rusko Matrioška. Izvedela pa sem še to, da je bila prva izdelana šele leta 1890 v Rusiji. Navdih zanjo je dobil arhitekt in slikar Sergej Vasiljevič Maljutin v japonskih lesenih lutkah katerih je 7 in predstavljajo bogove prihodnosti.
Maljutinov set je vseboval 8 punčk. Prva je bila deklica s petelinom, sledilo je 6 punčk, predzadnji je bil fantek in zadnji otrok.
Nasplošno Babuška označujemo votlo leseno igračo, žensko v kateri se skriva več manjših figur- ponavadi od 6 do 10. Ponavadi so figure deklice, ni pa nenavadno, če je vmes tudi fantek. Najmanjša figura, ki je iz celega kosa lesa, je otrok.
Babuška je postala popularna leta 1900, saj je bila predstavljena na svetovni razstavi v Parizu in dobila bronasto medaljo. Od takrat jo izdelujejo po celem svetu.

Za informacije o izdelku, kliknite na sliko.





nedelja, 9. januar 2011

Plakat z zaobljubami

Vedno sem vesela, ko naletim na brezplačne stvari. Tokarat me je razveselila Maddie z zabavnim plakatom, ki me bo celo leto opominjal na zaobljube... ali pa mi vsaj popestril stanovanje! :)

Za dawload, kliknite tukaj.

petek, 7. januar 2011

Filc je zakon!

Zadnje čase sem čisto mahnjena na broške! Zdi se mi, da res popestrijo styling!
Sem pa izdelala tudi tole torbico za moj mobitel!
Broške pa vam pokažem drugič ;)

Prazniki so mimo... juhej

Danes sem pospravila jelko, vse okraske in darila! Sodeč po količini daril in vrednosti smo bili letos zelo pridni, saj je bilo pod wannabe jelko veliko daril zame, za fanta in najino hčerkico!

Božiček mi je prinesel tole lepo knjigico Crafts for Baby in lepe uhančke, dobila sem tudi Uggice, šal, še ene ročno izdelane uhančke ter vstopnice za gledališče!
Lubi je dobil uro, alkoholne pijače, mikser, da bo najini miški pripravljal hrano in za naju slastne milkshake.
Pikica pa je dobila tople roza škorenjčke- izgledajo kakor Uggice, knjigo z naslovom Rok in Ema praznujeta Božič ter veliko oblačil! Najbolj sem vesela sivih hlač, ki jih je dobila od mojih najboljših prijateljic, saj so res fensišmensi. Komaj čakam, da pride pomlad, da jih bo lahko oblekla.

Upam, da je bil tudi vaš Božiček letos (lansko leto) tako ˝skromen˝!